Senso
2assist.nl

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte vorm van Yoga.  

Tijdens de Yin Yoga ligt de focus op het stimuleren van weefsels die dieper in het lichaam liggen, zoals bindweefsel, pezen, ligamenten en gewrichten. Aan deze weefsels wordt vaak weinig tot geen aandacht besteed in andere vormen van yoga. 

Yin Yoga oefeningen zorgen ervoor dat je ook in de diepere lagen van je lichaam flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de “flow van chi” (energie) wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven.

Yin Yoga vraagt om een open mind en een open hart, zonder oordeel

 

Waarom Yin Yoga

Om in balans te komen met onze westerse YANG manier van leven hebben we YIN energie nodig.  

Yin Yoga is een tegenhanger van ons hectische leven, the calm in the storm.  

Onze westerse manier van leven is heel erg Yang georiënteerd, gericht op het presteren, activiteit, doelgerichtheid, het nemen van beslissingen. YANG energie is belangrijk om dingen te bereiken, maar als we langdurig te veel YANG energie hebben en te weinig YIN kunnen bijvoorbeeld piekeren, uitputting en burn-out het gevolg zijn.  

We luisteren vaak pas naar onszelf als we al uit balans zijn en hierdoor een blessure hebben of ziek zijn. YIN is in onze maatschappij als het ware een verloren/vergeten energie, maar om in balans te komen hebben we zowel YIN als YANG nodig. 

 Stoelyoga  

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel. Het maakt niet uit!

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Een Stoelyogales bestaat meestal uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek– en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen.

Stoelyoga is laagdrempelig, bevordert de motoriek en de concentratie, sterkere spieren, stimulans bloedsomloop en neemt spanningen weg.

Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden:

Al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je in een halfuurtje lichamelijk, geestelijk emotioneel volkomen te ontspannen. Uit ervaring blijkt dat men na Yoga Nidra oefening , vooropgesteld dat er regelmatig wordt geoefend, evenveel is opgeknapt en zich even ontspannen voelt als na drie of vier uur slaap.

Terwijl het lichaam op deze bijzondere wijze in slaaptoestand is, blijft het innerlijk bewustzijn helder wakker. Dat leidt ertoe dat je tijdens de oefening lichamelijke en geestelijke spanningen los kunt laten en blokkades kunt doorbreken. 


HIIT Training

Functionele kacht- en cardiotraining 

In een workout van 30 minuten komen alle fuctionele basics aan bod: lunges, squats, pushing & pulling, rotaties. 

Door gebruik te maken van een fitnessbag (5 of 10kg), wordt je uitgedaagd je lichaam, slimmer te gebruiken en zorgt ervoor dat je bij elke beweging je buikspieren voelt. 

De squats, lunges, pushing & pulling, rotaties wisselen elkaar in een hoog tempo af, waardoor de intensiteit constant hoog blijft

Shape Training

Functionele kacht- en cardiotraining 

Een toegankelijke, effectieve en motiverende groepsles, waarbij je aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam werkt. Dit is dé workout waarbij je efficiënt caloriën aan het verbranden bent en jouw lichaam in shape brengt. Cardio, spieropbouw en shaping, alles in één!


Agenda 

Shape: 

· Functionele kracht- en cardiotraining. Een toegankelijke, effectieve en motiverende groepsles, waarbij je aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam werkt. 

Om de week (in de oneven weken) op donderdagavond 19:00 – 20:00 op de Alexander Hoeve in Den Hoorn - Texel 


Shiatsu - Stoelmassage: 

· Te boeken op maandag en dinsdagen in Soest. 

·  Te boeken op woensdag, vrijdag en zaterdagen in De Koog op Texel 


Yin Yoga: 

· Yogacentrum De Aleph, Weverstraat 54 Den Burg Texel. Om de week op zaterdag in de oneven weken van 08.30 - 09.45 uur 


Body & Mind weekend Texel 

Aandacht voor Power-, Yin Yoga, Yoga Nidra Meditatie en voeding. 

Ieder weekend staat een seizoen centraal. 

Kosten: volledig programma inclusief eten en drinken (exclusief overnachting) € 225,- per persoon.  


Agenda Body & Mind weekenden 2022 

·        Body & Mind weekend vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus 2022 op Texel 

   

Docent

Sandra Schuin is een ervaren en gediplomeerd sportinstructrice en Yoga docente. Door haar achtergrond en ervaring op het sport- en body&mind gebied weet zij een prima balans te brengen tussen Yin en Yang in haar lessen en in het dagelijks leven